.

.
.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

φουγαρα οι ελβετοι, ειπαν «οχι» σε δημοψηφισμα κατα του καπνισματος σε δημοσιους χωρους


Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ της Ελβετίας δικαιούνται σήμερα να διαθέτουν καπνιστήρια, παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει προ διετίας για την απαγόρευση του καπνού.
Γενεύη. Οι διαφορές που υπάρχουν στους νόμους για το κάπνισμα ανάμεσα στα καντόνια της Ελβετίας φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να προκαλούν σύγχυση: τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων  >>>>> είπαν «όχι» την Κυριακή σε νομοσχέδιο για την πλήρη απαγόρευση του τσιγάρου σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Η προτεινόμενη απαγόρευση καταψηφίστηκε στα περισσότερα από τα 26 καντόνια της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Κυριακής. Εκτιμήσεις από το σύνολο των περιοχών της χώρας δείχνουν πως 66% ψήφισε κατά και 34% υπέρ.
Σε ορισμένα καντόνια πάντως, όπως της Γενεύη, ισχύει ήδη σχετική απαγόρευση.
Στον τελευταίο γύρο αντιπαράθεσης, οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας και οι αντικαπνιστικές οργανώσεις ζητούσαν να απαγορευτεί εντελώς το κάπνισμα στα εστιατόρια και γενικά όλους τους χώρους εργασίας, ωστόσο το λόμπι της καπνοβιομηχανίας αλλά και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και χώρων εστίασης ανησυχούσαν για μείωση πελατών.

Πηγή Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου