.

.
.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

παει και η εμπορικη τραπεζα με πραγματικα χαμενους του εργαζομενους


H Alpha Bank σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Credit Agricole S.A. για την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε.

Αλλάζουν τα δεδομένα στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη. Μεγάλος κερδισμένος  του deal ο Ι. Κωστόπουλος, που με την εξαγορά  διαφοροποιεί πλέον σημαντικά τις ισορροπίες >>>>>
στον κλάδο. Άμεση αναμένεται να είναι η αντίδραση των δύο «χαμένων» της Εθνικής Τράπεζας  και της Eurobank, με την επόμενη μάχη να δίνεται για την απόκτηση του υγιούς κομματιού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 


Οι πραγματικοί όμως "χασάπηδες-εκκαθαριστές" της Εμπορικής ήταν οι δύο προηγούμενοι πρόεδροί της και πρωταγωνιστές της σημερινής πολιτικής σκηνής Στουρνάρας και Προβόπουλος,  οι οποίοι έκανα τα αδύνατα δυνατά για να πωληθεί η τράπεζα. Ο μεν πρώτος για να έρθουν οι Γάλλοι ως στρατηγικοί εταίροι ο δε δεύτερος  λειτουργώντας για τα συμφέροντα του Σάλλα προσπάθησε να πωληθεί  στην Πειραιώς. 
Το παιχνίδι  το κέρδισαν οι Γάλλοι της Credit Agricole και αφού  "εκτέλεσαν" τους λόγους και τους σκοπούς για τους οποίους έκαναν την αγορά, τώρα πουλάνε και φεύγουν. Και για να μην υπάρχει απορία  δεν φεύγουν χαμένοι.........και όποιος δεν το πιστεύει απατάται οικτρά.
Οι πραγματικοί χαμένοι όμως είναι οι εργαζόμενοι στην Εμπορική, που βλέπουν ξαφνικά να αλλάζει το εργασιακό τους τοπίο με ότι κακό συνεπάγεται απ΄αυτήν την συγχώνευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου